Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό ότι οι υποχρεώσεις του σπιτιού είναι μια κανονική δουλειά;

Έχω εργαστεί για πάνω από 20 χρόνια ως υπάλληλος και σήμερα διοικώ 3 διαφορετικά Brands με ένα ευρύ δίκτυο πελατών και 30 άτομα προσωπικό, ενώ ήδη στα 41 μου έχω γράψει το πρώτο μου βιβλίο, το Αφθονία.

Επιτρέψτε μου, δεν προσπαθώ να σας εντυπωσιάσω με τι έχω πετύχει στην ζωή μου, η πόσα γνωρίζω αλλά η αλήθεια είναι πως ό,τι έχω καταφέρει επιχειρηματικά είναι απλό, και γι’ αυτό μπορείτε κι εσείς να το ακολουθήσετε. Σκοπός μου είναι να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες κατά τη διάρκεια του χτισίματος οικογένειας και μιας επιχείρησης.

Παράλληλα λοιπόν, όλα αυτά τα χρόνια μεγαλώνουμε, εγώ και η Εύα, δύο παιδιά, την Αναστασία και τον Μάριο.

Το να κάνεις καριέρα και, ταυτόχρονα να μεγαλώνεις 2 παιδιά, προσπαθώντας να μην τους λείπει τίποτα – και περισσότερο από όλα, να μην τους λείπεις εσύ – πιστέψτε με, είναι πολύ δύσκολο. Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι με καταλαβαίνουν γιατί το ζουν.

Συνήθως, οι άνθρωποι που είναι επιτυχημένοι σε κάποιον τομέα, δεν θέλουν να είναι αποτυχημένοι στο σπίτι.

Όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε ανακαλύψει με την Εύα ότι υπάρχουν δύο «μυστικά» που, αν τα κατανοήσουμε και τα εκμεταλλευτούμε, η καριέρα μας απογειώνεται, ενώ παράλληλα «ζούμε» την οικογένειά μας, είμαστε εκεί σε όλες τις στιγμές – τις απλές στιγμές της καθημερινότητας που είναι η ουσία της ζωής. Παύουμε να είμαστε επισκέπτες μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

Να σας τα αποκαλύψω;

Θα σας τα αποκαλύψω:

#1 Συνεχόμενη εκπαίδευση

Οι περισσότεροι, έχουμε αποδεχτεί ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα υποφέρει, και μαζί του υποφέρουν και πολλοί από αυτούς που έφτασαν ως τα υψηλότερα επίπεδα μόρφωσης. Σήμερα, όμως, δεν μαθαίνεις μόνο στο σχολείο. Υπάρχουν εκατοντάδες βιβλία που αξίζει να τους αφιερώσει κάποιος τον χρόνο του. Όσο πιο επιτυχημένοι γινόμαστε στη δουλειά και την καριέρα μας τόσο περισσότερο χρόνο έχουμε στη διάθεσή μας για να τον αφιερώσουμε στην καλλιέργεια και την εξέλιξή μας. Οι στατιστικές λένε ότι, κατά μέσο όρο, ένας γενικός διευθυντής μιας επιχείρησης διαβάζει 50 βιβλία τον χρόνο, ενώ ένας εργάτης ούτε 1.

Όπως καταλαβαίνετε, ο επιτυχημένος δεν στηρίζεται μόνο στην επιτυχία του, διεκδικεί επιπλέον γνώση για να γίνει καλύτερος. Μην εστιάζετε στο κόστος, εστιάστε στο όφελος. Να διψάτε για καινούργια πράγματα, να ανακαλύπτετε πάντα καινοτόμες πληροφορίες, να ανανεώνετε τη σκέψη σας με φρέσκιες ιδέες και μην σταματήσετε μέχρι να δείτε τα ευεργετικά αποτελέσματα στις αποφάσεις σας, στη ζωή σας και στη ζωή της οικογένειάς σας.

Μελετήστε ό,τι σας φαίνεται ενδιαφέρον και χρήσιμο, και διδάξτε και τα παιδιά σας να κάνουν το ίδιο.

#2 Αποστολή

Στην πραγματική ζωή, το να είναι κανείς «ήρωας», είναι αυτό που του δίνει τη δύναμη να αντεπεξέρχεται, να πετυχαίνει, να υπερβαίνει τα όριά του και να παραμένει δυνατός όταν όλοι οι άλλοι έχουν καταθέσει τα όπλα. Γιατί, αν θέλουμε να είμαστε Νικητές θα πρέπει να αδημονούμε τόσο πολύ να απολαύσουμε τα αποτελέσματα των ενεργειών μας που να μην αισθανόμαστε κούραση ή πόνο. Σημαίνει να μετατρέψουμε τη δουλειά μας, την προπόνηση, την εκπαίδευση ή ό,τι άλλο, σε μια σταθερή, ακλόνητη, συνεχή και – γιατί όχι – διασκεδαστική διαδικασία. Δεν αφορά μόνο στην καριέρα μας, αλλά έχει να κάνει με όλες τις πτυχές της ζωής μας.

Το σημαντικό είναι να είσαι σε αποστολή! Οτιδήποτε άλλο είναι απλά μια δουλειά. Αυτοί που έχουν πετύχει είναι αυτοί που από την αρχή είχαν θέσει υψηλούς στόχους για να ικανοποιήσουν τις μεγάλες τους φιλοδοξίες.

Στις ταινίες, αποστολή των «ηρώων» είναι να αλλάξουν τον κόσμο. Εμείς, ως «ήρωες» της πραγματικής ζωής, μπορεί να μην μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, ας αλλάξουμε όμως έστω ένα μικρό κομμάτι του. Ας ξεκινήσουμε από την οικογένειά μας κι ας αλλάξουμε την καθημερινότητά μας, ας αφιερώσουμε χρόνο στον/στην σύντροφο και στα παιδιά μας και ας τους δώσουμε τη θέση που τους αξίζει στα όνειρά μας. Γιατί μόνο με συμπόρευση και σύμπνοια θα πάμε μπροστά.

Έχετε ανακαλύψει την αποστολή σας;

Ελπίζω να βοήθησα… Αν σας άρεσε μπορείτε αυτόματα κάθε πρωί να λαμβάνετε δωρεάν την μοναδική στο είδος της αλληλογραφία που χιλιάδες άνθρωποι και επαγγελματίες διαβάζουν καθημερινά απλά και μόνο με το email σας παρακάτω. Οποιαδήποτε στιγμή, εύκολα μπορείτε να αποχωρήσετε.

Να έχετε μια υπέροχη καριέρα,

Τολμήστε, Μάνος