Πόσο πρόθυμοι είστε να κάνετε το 2020 την καλύτερή σας χρονιά μέχρι σήμερα;

Εγώ προσωπικά, είμαι έτοιμος να κατατροπώσω το 2019 και να θέσω πρωτοφανείς στόχους, τους οποίους σκοπεύω να κατακτήσω, το 2020.

Αν κοιτάξουμε γύρω μας, θα παρατηρήσουμε ότι 9 στους 10 ανθρώπους, θα βάλουν μεν στόχους για τη νέα χρονιά, αλλά θα έχουν αποτύχει λίγο πριν τελειώσει ο Φεβρουάριος. Ας μην ασχοληθούμε όμως με τη στατιστική.

Όταν οι στόχοι δεν είναι υψηλοί – ίσως και εξωφρενικά υψηλοί – είναι εύκολο να εγκαταλείψει κάποιος την προσπάθεια εξαιτίας της πρόωρης ικανοποίησης. Γι’ αυτό καταλήγουν αρκετοί στις παλιές τους συνήθειες μέσα στον Ιανουάριο κιόλας. Έως την 1η

Φεβρουαρίου οι στόχοι έχουν απομακρυνθεί, δείχνουν άπιαστοι και τελικά καταλήγουν να αναβάλλονται.


Η αλήθεια όμως είναι αυτή: Αν είστε σαν εμένα…

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

Ας μη γελιόμαστε, όλοι έχουμε μέρες που πηγαίνουν εξαιρετικά και άλλες με μικρότερη απόδοση, και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αυτό που παρατηρώ, όμως, είναι ότι οι μέρες που εγώ «εκτροχιάζομαι» είναι οι μέρες που δεν λειτουργώ με βάση το πρόγραμμά μου και δεν ενεργώ σύμφωνα με τις τυποποιημένες μεθόδους που συνηθίζω να εφαρμόζω. Η κρίση μου επηρεάζεται από κάτι που μου συμβαίνει, μπορεί ένα μέτριο αποτέλεσμα να με ξενερώσει ή να χάσω κάτι κ.λπ.

Σε αυτό το σημείο είναι που ανατρέχω στο manual της ζωής μου, και ψάχνω να βρω τι έκανα πριν και λειτουργούσε καλά. Γυρίζω πίσω στη «βιβλιοθήκη» του εγκεφάλου μου και προσπαθώ να αποφύγω τον εκτροχιασμό.

Η πειθαρχία στην τυποποίηση των διαδικασιών με κάνει να νιώθω ξανά νικητής:

1. Γίνομαι χαρούμενος.
2. Έχω περισσότερη ενέργεια.
3. Έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση.
4. Γίνομαι περισσότερο… Μάνος.

Πιστεύω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χάνουν τον ενθουσιασμό τους επειδή εγκαταλείπουν την προσπάθεια. Γιατί εγκαταλείπουν; Γιατί οι στόχοι τους ήταν πολύ μικροί, πολύ κοντινοί, με αποτέλεσμα να ικανοποιηθούν πρόωρα.

Αν οι στόχοι μας δεν προπορεύονται, δεν είναι συνεχώς μπροστά μας, αλλά έχουν μείνει πίσω, είναι αδύνατον να τους κυνηγήσουμε. Είναι σαν το καρότο μπροστά στο γαϊδουράκι. Είναι μπροστά σας το καρότο ή μήπως δεν το βλέπετε;

Αν αναλύσετε πού θέλετε να φτάσετε ως το τέλος του 2020 και υιοθετήσετε ένα ακριβές πρόγραμμα καθημερινής προσπάθειας και εξάσκησης, θα φτάσετε στον προορισμό σας. Για παράδειγμα, αν θέλετε να φτάσετε τις 100.000€ σε πωλήσεις, χρειάζεστε 10.000€ τζίρο το μήνα. Αυτό σας οδηγεί στο να μένετε προσηλωμένοι στο τι έχει σημασία για να το πετύχετε και σας τροφοδοτεί με ενέργεια, προκειμένου να αναζητήσετε τις λύσεις και τα εργαλεία που σας χρειάζονται.

Η καθημερινή πειθαρχία μας δίνει τον έλεγχο, βελτιώνει την ικανότητά μας να προβλέπουμε και ενισχύει την αυτοπεποίθησή μας σε ένα πραγματικά δύσκολο περιβάλλον, όπως το ελληνικό.

Κρατήστε όμως αυτό: ενώ σπάνια καταφέρνω να φέρω εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις μου, παραμένω πειθαρχημένος στην προσπάθεια και συνεχώς βελτιώνομαι. Είναι σαν να οδηγείς αυτοκίνητο σε δύο γραμμές λωρίδας και να προσπαθείς να παραμένεις ακριβώς επάνω στις γραμμές. Δεν γίνεται, πρέπει να κάνεις ρυθμίσεις στο τιμόνι για ατελείωτα χιλιόμετρα.

Όταν λοιπόν θέτω ένα νέο πλαίσιο επίτευξης στόχου προσπαθώ να το επεκτείνω στις 2, 3 ή και 5 μέρες και αρχίζω να αισθάνομαι καλά μόλις υλοποιείται.

Αυτή η τακτική αποδίδει τόσο καλά που με κάνει να την επαναλαμβάνω ξανά και ξανά.

Πολλές φορές, μπορεί το καθημερινό μου πρόγραμμα να αλλάζει, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που τηρώ απαρέγκλιτα, και με κρατούν στη σωστή τροχιά – με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορούν να λειτουργήσουν για όλους μας:

#1 ΞΥΠΝΑΩ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ

Σηκώνομαι νωρίς το πρωί και αποφεύγω το χάσιμο χρόνου, αξιοποιώντας τα πρώτα λεπτά της ημέρας. Κάθε πρωί που βλέπω τον ήλιο να ανατέλλει από την Κάρυστο, αισθάνομαι αυτοπεποίθηση και αστείρευτη ενέργεια που είμαι ξύπνιος και είμαι εκεί για να δω την ανατολή. Δοκιμάστε να ξυπνάτε πριν την ανατολή του ηλίου για μία εβδομάδα και θα το νιώσετε κι εσείς.

#2 ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Ανεξάρτητα από το πώς αισθανόμαστε, και εγώ και η Εύα, το πρώτο πράγμα που κάνουμε το πρωί είναι να καταγράψουμε στο chat όλες μας τις υποχρεώσεις και να αναθέσουμε στο προσωπικό τα θέματα που πρέπει να τρέξουν για εμάς. Το κάνουμε αυτό από την πρώτη στιγμή που πιάσαμε δουλειά, 25 χρόνια πριν. Οι αναμνήσεις και οι ιστορίες μας, που θα βρείτε στο ΑΦΘΟΝΙΑ, αποδεικνύουν ότι είχαμε από τότε μακρόπνοο σχεδιασμό. Προσπαθούμε με αυτόν τον τρόπο πάντα να διώχνουμε την αμφιβολία και την ανασφάλεια και να διατηρούμε τον έλεγχο.

 

 

#3 ΔΙΑΤΗΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΓΕΜΑΤΗ

Οι αμφιβολίες και οι φόβοι ενισχύονται μόλις ξεκινούν τα μεγάλα project. Η λύση είναι να περιορίζουμε την εσωτερική μας φωνή, που φοβάται, γεμίζοντας την ημέρα με αλλεπάλληλες δραστηριότητες. Δεν δημιουργούμε χρόνο για φόβους, ούτε διάλειμμα για αμφιβολίες. Απλά, δεν τους δίνουμε χρόνο.

Μην ακολουθείτε το πλήθος πετώντας τους στόχους σας την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Αυτό που εγώ μπορώ να κάνω είναι να σας βοηθήσω με το ΑΦΘΟΝΙΑ και το νέο μου βιβλίο, που μόλις κυκλοφόρησε, το ΕΠΕΙΓΟΝ.
3.οοο αναγνώστες μέχρι σήμερα μιλούν ενθουσιασμένοι για το ΑΦΘΟΝΙΑ και τον τρόπο που οδηγεί τη σκέψη τους και αυξάνει την χρηματοοικονομική τους ευφυΐα. Ευανάγνωστο, μπορεί να ενθουσιάσει ακόμα και όσους δεν απολαμβάνουν την ανάγνωση. Θα σας εμπνεύσει.

Αν σου άρεσε αυτή η ιστορία σου συστήνω είτε να διαβάσεις το βιβλίο μου Αφθονία είτε να γραφτείς εδώ μόνο με το email σου στην καθημερινή διδακτική ύλη των newsletter.