Αν έχεις βρεθεί ποτέ στα γραφεία μας ή έχεις δει κάποια από τα stories μας, θα έχεις καταλάβει πόσο σημαντικό είναι για μια επιχείρηση να έχει κουλτούρα.

Πάντα φροντίζω να ανακαλύπτω τρόπους να ρευστοποιώ τις ιδέες μου. Η κουλτούρα και η φιλοσοφία της ομάδας μου, μου επιτρέπει να υλοποιώ αυτό το σχέδιο.

Γιατί;

Γιατί στον κεντρικό μας πυρήνα υπάρχει η ταχύτητα. Έτσι εκπαιδεύω τους συνεργάτες μου καθημερινά.

Έφτιαξα μια ομάδα που πιστεύει στις αξίες μου, τις διαδίδει και εκπροσωπεί ό,τι θεωρώ σημαντικό τόσο για μένα όσο και για τους πελάτες μου.

Αν έρθεις νωρίς το πρωί στη γραμμή παραγωγής θα δεις χαρούμενους ανθρώπους με πολλή ενέργεια.

Δεν επιτρέπω την αρνητικότητα στο γραφείο μου.

Το έχουμε αναρτήσει και σε διάφορα σημεία για να το θυμόμαστε.

Γιατί είναι απαραίτητο να υπάρχει κουλτούρα;

Σαν πρωτοπόρος στη δουλειά σου, πρέπει να μπορείς να είσαι νικητής για να δημιουργείς νικητές. Αν κάτι δεν πηγαίνει καλά είναι εξαιτίας σου. Καλλιέργησε λοιπόν κουλτούρα νικητή.

Η νοοτροπία του όλοι μπορούν και όλοι είναι νικητές δημιούργησε μέτριους ανθρώπους που επιβραβεύουν απλά και μόνο όσους προσπαθούν. Ας δούμε όμως τι συμβαίνει στον αθλητισμό: ένας νικάει, η καλύτερη ομάδα. Δεν γίνεται να υπάρξουν δύο νικητές.

Το να καλλιεργήσουμε κουλτούρα νικητή ξεκινάει με το να κατανοήσουμε ποιος είναι ο πραγματικός νικητής σε κάθε τομέα. Και αυτός είναι κάποιος που νίκησε κάποιον άλλον, που τον ξεπέρασε.

Μια ομάδα μπάσκετ κερδίζει μια άλλη, μια εταιρεία κλείνει ένα δυνατό deal. Εμείς, ανάμεσα σε πολλές νίκες, υπερέχουμε πολύ και σε reviews. Είμαστε νικητές και σε αυτό το τερέν.

Πώς δημιουργούμε κουλτούρα;

Η προσωπική εκπαίδευση και ο τρόπος που διαχειρίζεσαι τα μικροπράγματα παίζουν τεράστιο ρόλο και θα σε βοηθήσουν στα σημαντικά θέματα.

Είναι λάθος να μη δίνεις σημασία στα μικροπράγματα. Αν βλέπεις ένα χαρτάκι πεσμένο στην τουαλέτα και δεν το μαζεύεις επειδή δεν είναι δικό σου, είναι σίγουρα κάτι που αντικατοπτρίζεται και στον τρόπο που κάνεις business.

Αυτό που πρέπει να ανακαλύψουμε είναι ο κεντρικός πυρήνας λειτουργίας μας.

Χτίζεις κουλτούρα όταν ξέρεις για ποιο λόγο υπάρχεις.

Αν δεν σηκώνεις το χαρτάκι στην τουαλέτα και παρ’ όλα αυτά πιστεύεις ότι είσαι υπεύθυνο άτομο, κάτι δεν πάει καλά.

Τι μήνυμα πιστεύεις ότι στέλνεις στους εργαζομένους σου;

Το ίδιο ισχύει και για τους διευθυντές και τους προϊσταμένους. Η κουλτούρα για την οποία μιλάω δεν αποτελεί χαρακτηριστικό μόνο του επιχειρηματία αλλά αγγίζει – και πρέπει να αγγίζει – όλους τους ανθρώπους της επιχείρησης, από πάνω προς τα κάτω.

Ο διευθυντής του καταστήματος της τράπεζας που συνεργάζομαι, κάθεται απαθής σε όσα περιστατικά δημιουργούν ένταση. Είναι διευθυντής λέει και δεν είναι δουλειά του να ασχοληθεί με τα παράπονα του συνταξιούχου ή του απλού πολίτη. (Γι’ αυτό κύριε διευθυντά κάποιοι κερδίζουμε περισσότερα χρήματα από εσάς.) Τελευταία ανακάλυψα πως είναι πολύ πιο εύκολο να κερδίζεις περισσότερα χρήματα, αν έχεις αποκτήσει κουλτούρα, κουλτούρα να λύνεις προβλήματα.

Ποιο είναι λοιπόν το μήνυμα που στέλνεις στους κατωτέρους σου στο διοικητικό προφίλ;

Το ποιος λες πως είσαι και το πώς αντιδράς πρέπει να ταιριάζουν. Αν θέλεις σπουδαίο προσωπικό. πρέπει να είσαι παράδειγμα προς μίμηση.

Όλα ξεκινούν από την κορυφή.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους πελάτες.

Όταν έχεις ένα πρόβλημα πώς το χειρίζεσαι με την ομάδα σου; Τους εκπαιδεύεις; Είσαι ο έγκυρος;

Υπάρχει εργοδότης που είπε στο προσωπικό του ότι πρέπει να κάνει μειώσεις στους μισθούς γιατί δεν βγαίνει… μετά από δύο εβδομάδες αγόρασε ακριβό αυτοκίνητο στο παιδί του!

Βλέπεις η ξύλινη λογιστική γλώσσα δεν σημαίνει και κουλτούρα. Η λογιστική λέει κόψε από δω και βάλε εκεί, αλλά η κουλτούρα του κοινωνικού επιχειρηματία θα πρέπει να λέει φέρε παραπάνω πωλήσεις.

Τα βήματα για να δημιουργήσεις κουλτούρα:

#1 Αφιέρωσε χρόνο

Να ανακαλύψεις τις αξίες σου ως επιχειρηματίας, διευθυντής, προϊστάμενος.

Να μάθεις να είσαι πειθαρχημένος, να μην είσαι αρνητικός, να ενεργείς δραστικά και να αναλαμβάνεις την ευθύνη. Αυτά τα παραδείγματα πρέπει να δίνεις στους υφιστάμενους.

#2 Επικοινώνησε

Κρατά την ομάδα σου στενά δεμένη με τις αξίες σου. Εκπαίδευε σε τακτικά διαστήματα τους ανθρώπους και μίλα τους για τη σημασία των αξιών αυτών. Αν ο καθένας κουβαλάει τη δική του κουλτούρα, ο μόνος που θα χάνει είσαι εσύ.

Αν κάποιος ξεφεύγει, υπενθύμισέ του την κουλτούρα της επιχείρησης και δώσε του να καταλάβει ότι παρενέβη τους κανόνες.

Έτσι, θα δει ότι προσπαθείς και θα καταλάβει τις αξίες σου.

#3 Διάδωσε την αποστολή σου

Πρέπει να είσαι ο πρωταθλητής του πεπρωμένου σου. Δώσε στους άλλους να καταλάβουν το μήνυμά σου.

Μίλα τους ξανά και ξανά για τις αξίες σου. Άρπαξε την κάθε ευκαιρία και υπενθύμιζε στους πελάτες και το προσωπικό την αποστολή σου.

#4 Ανάλαβε την ευθύνη

Ανάλαβε την ευθύνη για κάθε στραβοτιμονιά.

Αν έχεις ξεκαθαρίσει τη θέση σου και είσαι ο ηγέτης, πρέπει και να το δείχνεις. Πρέπει να υποστηρίζεις τις αξίες σου με λόγια και με έργα. Επειδή λάθη θα γίνονται – κανείς δεν μπορεί να το αποφύγει αυτό – πρέπει τουλάχιστον να μπορείς να τα αναγνωρίζεις, να τα περιγράφεις και να μην τα αποδέχεσαι ως φυσιολογική κατάσταση.

Το να δημιουργήσεις κουλτούρα στην επιχείρησή σου δεν είναι καμία μαγική διαδικασία. Έχει να κάνει με την επανάληψη των σωστών λειτουργιών και υποχρεώσεων. Αν αισθάνεσαι ότι διοικείς μια επιχείρηση που δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, δεν είναι πρόβλημα των άλλων, είναι μόνο δικό σου. Ξεκίνα με τον ηγέτη.

Πρέπει να καλλιεργήσεις και να μεταλαμπαδεύσεις καλές συνήθειες στους γύρω σου, συνήθειες που συμφωνούν με τις αξίες σου.

Αν αυτή είναι η κουλτούρα που θέλεις να καλλιεργήσεις στην επιχείρησή σου, πρέπει να παρακολουθήσεις το Masterclass  που διοργανώνω κάθε μήνα για επιχειρήσεις και επαγγελματίες, και αφορά τις πωλήσεις στο δύσκολο ελληνικό περιβάλλον, τη βοήθεια των social media και το πώς καλλιεργούμε το κατάλληλο διοικητικό προφίλ μέσα στην επιχείρησή μας.

Αν έχεις επιχείρηση, είσαι manager, ή θέλεις να γίνεις επιχειρηματίας και είσαι πρόθυμος να ακολουθήσεις τον δρόμο που διάλεξα εγώ και τις πληροφορίες που αξιοποίησα, μην χάσεις το επόμενο. Για διαθέσιμη ημερομηνία δες εδώ.

Κλείσε θέση σε ένα από τα επόμενα.