Η ιστορία αυτή ξεκινάει το 1886, τη χρονιά που ο φαρμακοποιός John Pemberton προσπάθησε να φτιάξει ένα σκεύασμα για να καταπολεμήσει τους πονοκεφάλους και τους στομαχόπονους, μιας και ο ίδιος, μετά από έναν τραυματισμό που είχε κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου, ήταν εθισμένος στη μορφίνη και υπέφερε από πόνους στο στομάχι. Όταν κατάφερε να κατασκευάσει το σιρόπι, το έδειξε σε κάποιον συνάδελφό του προκειμένου να τον πείσει για την αποτελεσματικότητά του. Οι δυο τους, αφού του πρόσθεσαν ανθρακούχο νερό, άρχισαν να το πουλάνε για 5 σεντς το ποτήρι.

Στην αρχή η γεύση του σιροπιού φάνηκε παράξενη στους καταναλωτές – τον πρώτο καιρό δεν πωλούνταν πάνω από 9 ποτήρια την ημέρα. Σύντομα βέβαια έγινε ανάρπαστο, εξαιτίας ακριβώς της ιδιαίτερης γεύσης του που το έκανε μοναδικό.
Το όνομά του το χρωστάει στον λογιστή του Pemberton που χρησιμοποίησε για να το δημιουργήσει το όνομα του βασικού συστατικού του σιροπιού, τα φύλλα κόκας. Το σιρόπι, βέβαια, δεν είναι άλλο από την Coca Cola.
Το τραγικό είναι ότι η αιτία που ώθησε τον Pemberton να ανακαλύψει την Coca Cola – οι πόνοι στο στομάχι – τον οδήγησαν στον θάνατο 2 χρόνια αργότερα, καθώς διαγνώστηκε με καρκίνο.

Ο συνέταιρός του, ο Robinson, φρόντισε να κατοχυρώσει την επωνυμία από την πρώτη στιγμή, με αποτέλεσμα σήμερα, 140 χρόνια μετά, η Coca Cola να επικρατεί σε ολόκληρο τον πλανήτη. Από τα 9 ποτήρια την ημέρα που ξεκίνησε να πουλάει, έφτασε στο αστρονομικό νούμερο των 1,9 δισεκατομμυρίων μπουκαλιών καθημερινά σε όλον τον κόσμο.

Εκτός από την απόλαυση που προσφέρει σε τόσους πολλούς ανθρώπους, αξίζει να σημειώσουμε κάποια πράγματα και να εμπνευστούμε από αυτά, όσοι θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι μεγάλο και δυνατό:

#1.

Κατά τη μακρά διάρκεια των χρόνων, κατάφερε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των καταναλωτών. Γι’ αυτό και δεν παρέμεινε στο στρογγυλό γυάλινο μπουκάλι από το οποίο ξεκίνησε. Ανέπτυξε και δημιούργησε μια σειρά από διαφορετικά είδη εμφιάλωσης, ενώ τα τελευταία χρόνια, καλύπτει και τις σύγχρονες ανάγκες των ανθρώπων για αναψυκτικό χωρίς ζάχαρη, χωρίς καφεΐνη κ.α. Συμπέρασμα: το να καταφέρνουμε να λύνουμε τα προβλήματα των ανθρώπων και να βοηθάμε με τα προϊόντα μας την κοινωνία είναι πολύ σημαντικό.

#2.

Κανείς δεν μπορούσε να βεβαιώσει τον Pemberton ότι, από 9 μπουκάλια ημερησίως, θα έφτανε να κυριαρχήσει στην αγορά και να «σερβίρει» 1,9 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Όμως, αν έχεις μια λαμπρή ιδέα και λειτουργήσεις αποτελεσματικά, οι καταναλωτές θα ανταποκριθούν και, μετά από κάποιο διάστημα, οι ποσότητες που θα πουλάς δεν θα συγκρίνονται με όταν ξεκίνησες. Συμπέρασμα: το να παρέχουμε στους πελάτες προϊόντα και υπηρεσίες σε μεγάλες ποσότητες κι όχι για μια μικρή ελίτ, είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της επιχείρησής μας.

#3.

Για να καταφέρνει να παραμένει ο κυρίαρχος του παιχνιδιού τα δίνει όλα στη διαφήμιση και την προβολή και συγκινεί δισεκατομμύρια θεατών της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Εμπνέει εκατοντάδες καλλιτέχνες και παθιάζει μικρούς και μεγάλους. Όσοι προσπαθούν να την πολεμήσουν με αντικαπιταλιστικά επιχειρήματα δεν μπόρεσαν ποτέ να λυγίσουν την αξιοπιστία της και ούτε τα άρθρα περί της ζημιάς που επιφέρει στον οργανισμό κατάφεραν να εμποδίσουν την κυριαρχία της. Συμπέρασμα: όταν είμαστε σίγουροι για τη δουλειά μας και επενδύουμε στην προβολή και την αξιοπιστία μας, η αγορά δεν μπορεί να μας αντισταθεί. Αν δεν επενδύσουμε εμείς στην επιχείρησή μας, γιατί να το κάνουν οι πελάτες;

 

Όταν με την Εύα ξεκινήσαμε την Albumake στην κουζίνα του σπιτιού μας, μόνο μέσα στο δικό μου μυαλό ήταν το όνειρο μετά από 10 χρόνια να έχουμε πάνω από 30 εργαζόμενους και να δημιουργούμε μοναδικά προϊόντα, αγαπημένα σε πολλούς φωτογράφους και ζευγάρια. Η Εύα δεν άρχισε να το πιστεύει παρά 2-3 χρόνια μετά ότι το όνειρό θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Ακόμα και σήμερα όμως, που το όνειρο πραγματοποιήθηκε, υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν σε αυτό που βλέπουν.

Η πίστη σε ιδέες, όπως το παράδειγμα της Coca Cola, μπορούν να οδηγήσουν κάθε άνθρωπο σε απίστευτα αποτελέσματα, αρκεί να έχει μια λαμπρή ιδέα και να θέλει να την εισάγει στο κοινό.
Αναμφισβήτητα, όταν καταφέρνεις να εξυπηρετείς μεγάλο κομμάτι του κοινού προσφέροντάς προϊόντα και υπηρεσίες σε αφθονία, ενώ ταυτόχρονα δίνεις δουλειά σε πολλούς ανθρώπους, σου δίνει ενέργεια να συνεχίσεις και σε εμπνέει να παραμένεις πιστός στα όνειρά σου.

Εκτός λοιπόν από τα εκατοντάδες προϊόντα που σχεδιάζουμε και τακτικά ανανεώνουμε, φτιάξαμε το XDream College διοργανώνοντας σεμινάρια που έχουν παρακολουθήσει πάνω από 1.000 επαγγελματίες και έχουν δει αποτελέσματα (δεν έχουμε σχέση με MLM και πυραμίδες).

Μαζί με τα 2 βιβλία, αποτελούν τη μοναδική ολοκληρωμένη πλατφόρμα εκπαίδευσης για κάθε νέο επαγγελματία με όνειρα. Οι χιλιάδες αναγνώστες του Αφθονία ανακάλυψαν απλά εργαλεία που τους βοηθούν να καλλιεργήσουν μια χρηματοοικονομική ευφυΐα συμβατή με τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα. Το δεύτερο βιβλίο, το Επείγον, στις 51 συμβουλές του, αποκαλύπτει όλα τα μυστικά που βοήθησαν εμένα να οργανώσω και να διοικώ την Albumake, την ColorDrop και το XDream.

Κάθε μήνα διοργανώνεται ένα διήμερο σεμινάριο XDream στις εγκαταστάσεις της Albumake, χωρητικότητας 90 ατόμων. Οι συμμετοχές, πολλούς μήνες, είναι sold out.

Αν θέλεις να πετύχεις και σου λείπει το πώς, λίγες τελευταίες θέσεις έχουν μείνει.

Περισσότερα εδώ.

Αν σου άρεσε αυτή η ιστορία σου συστήνω είτε να διαβάσεις το βιβλίο μου Αφθονία είτε να γραφτείς εδώ μόνο με το email σου στην καθημερινή διδακτική ύλη των newsletter.