Είσαι φωτογράφος;

Πραγματικά αναρωτιέμαι πότε αυτός ο κλάδος θα αντιληφθεί πόσο μέσα στο λάκκο με τα σ@@@α είμαστε, και πόσο μεγάλη προσπάθεια θα χρειαστεί από όλους μας για να βγούμε κάποια στιγμή στην επιφάνεια.

Λειτουργώντας με φθόνο, χωρίς επενδύσεις, με αρκετά τριτοκλασάτα καταστήματα και καμία στρατηγική, παραμένουμε θεατές μιας γενιάς που προσπαθεί να μας κρατήσει στην προϊστορική εποχή, αυτή των δεινοσαύρων, που δεν κοιτούν μπροστά, δεν παρατηρούν, δεν ακούνε, δεν ψάχνουν και παραμένουν αμέτοχοι θεατές σε όλα .

Το πολύ-πολύ να γίνει καμία μάζωξη όπου θα γίνει καμιά συζήτηση για ταυτότητες, μαύρους, για το τι κάνει η Albumake και αν θα πρέπει να γίνει στροφή στο mirrorless  – που, εδώ που τα λέμε, είναι και η μόνη σοβαρή συζήτηση (είμαι εθισμένος με τον εξοπλισμό, το παραδέχομαι). Κάποιοι θα πουν: Ας μην προσκαλέσουμε την Albumake να μας δείξει (να τα θυμόμαστε αυτά στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ).

Από την άλλη η νύφη: δώστου βεγγαλικά, αμαξάρες, πανάκριβα νυφικά, και φυσικά στολισμοί που ξεπερνούν κάθε παραμύθι. Τα ζευγάρια, εν έτει 2020, ξοδεύουν αλόγιστα στο γάμο τους για όλα εκτός από τον φωτογράφο. Τα ίδια λέγαμε βέβαια και το 2013.

Τα θαύματα τελείωσαν και όσο νωρίτερα το καταλάβουμε όλοι και εξασκηθούμε στη διπλωματία τόσο πιο γρήγορα θα ανακάμψουμε. Αλλά, αν συνεχίσεις να ακούς τους μικρόνοες που σου λένε ότι η Albumake ήρθε να σου πάρει το ζευγάρι, μάλλον στα σ@@@τα θα μείνουμε όλοι παρέα.

Όσα θα σου πω παρακάτω αποδεικνύονται και σε προσκαλώ να παρακάμψεις τους ανόητους που σου τρώνε τον χρόνο λέγοντας βλακείες και να τα διαβάσεις:

Είναι, αν όχι ανήθικο, τουλάχιστον βλακώδες όσοι εμπλέκονται στη διανομή ψηφιακών άλμπουμ, όπως οι φωτογράφοι και οι κατασκευαστές, να παρερμηνεύουν όσα πράττει η Albumake.

Το φαινόμενο του «σπέρνω τη διχόνοια» το συναντάμε στα σήριαλ, για παράδειγμα στις Άγριες Μέλισσες (που διαδραματίζεται 60 χρόνια πριν) και δεν ωφελεί κανέναν· είναι μια παγίδα στημένη με λάθος τρόπο από ανθρώπους μικροπρεπείς, οι οποίοι προσπαθούν να κερδίσουν κάτι κι αυτοί, εις βάρος πάντα του φωτογράφου και της Albumake.

Καθώς ζούμε στον κόσμο των κοινωνικών δικτύων, είναι αδύνατον να γυρίσουμε τη πλάτη σε όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Η Albumake, ωστόσο, δεν είναι διατεθειμένη πλέον να απαντάει χωρίς αιτιολογία σε όσους ενδιαφέρονται για ένα ωραίο άλμπουμ.

Στην ιστοσελίδα μας ενημερώνουμε λεπτομερώς τα ζευγάρια για το ποιες είναι οι δυνατότητές τους. Γίνεται ξεκάθαρο ότι για να παραγγείλουν άλμπουμ πρέπει να προτιμούν τον φωτογράφο τους.

Ωστόσο, αν κάποιος επιθυμεί να τον παρακάμψει, θα πρέπει να έχει γραπτώς την άδεια του σχετικά με την αξιοποίηση των φωτογραφιών του.

Ο φωτογράφος τώρα από την πλευρά του, αν θέλει να διασφαλίσει τη σωστή εκμετάλλευση των εικόνων του, θα πρέπει να συνεχίσει να προωθεί και να προάγει το άλμπουμ για το καλό όλων μας, να φτιάχνει συμβάσεις και να βάζει exif data στις εικόνες του.

Για εμάς στην Albumake είναι μεγάλη χαρά να συνεργαζόμαστε με τους φωτογράφους παράγοντας ένα όμορφο αποτέλεσμα όπως κάνουμε 9 χρόνια τώρα χωρίς να έχουμε διαρροές πελατών.

Αν τώρα από όλα τα παραπάνω βγάζει κάποιος το συμπέρασμα ότι η Albumake έχει στόχο να κάνει ζημιά στους φωτογράφους, λυπάμαι για το επίπεδο κατανόησης του.

Με εκτίμηση,

Μάνος – Εύα.