Αυτό το νόμισμα κάνει θραύση

Manos Daskalakis

Καλώς ήλθες. Σε αυτό το άρθρο θα σου μιλήσω για νόμισμα του χρόνου και τη ΛΙΤΗ παραγωγή όσο πιο απλά μπορώ.

Ας πούμε λοιπόν, ότι ξεκινάω από το Κορωπί και θέλω να πάω στο κέντρο της Αθήνας. Είναι μια διαδρομή 35 λεπτών αν πας από Μεσογείων. Αν πάλι πας από Αττική οδό γλιτώνεις γύρω στα 10 λεπτά.

Αν ρωτήσεις κάποιον δικό σου άνθρωπο ποια διαδρομή θα επέλεγε, τι νομίζεις ότι θα απαντούσε;

Οι περισσότεροι πάντως θα πήγαιναν από Μεσογείων γιατί θεωρούν ότι 10 λεπτά είναι λίγα για να πληρώσουν Αττική οδό.

Οι άνθρωποι σήμερα γνωρίζουν περισσότερα για το νόμισμα Bitcoin και λιγότερα για το νόμισμα Χρόνος. Εσύ;

Αυτές τις μέρες έχω βρει ευκαιρία να κάνω ενδοσκόπηση, και ένα από τα πράγματα που με έχουν απασχολήσει είναι και η φιλοσοφία που ακολουθώ στη δουλειά μου. Θυμήθηκα λοιπόν κάτι που με βοήθησε πολλές φορές στο παρελθόν, και σίγουρα θα βοηθήσει κι εσένα. Κι έχει να κάνει ακριβώς με τον χρόνο και την ταχύτητα.

Ένα challenge λοιπόν που έβαλα στη δουλειά μου την εποχή του covid ήταν να ελέγξω κατά πόσο είναι δυνατόν 1 άτομο να διαχειρίζεται ταυτόχρονα 8 εκτυπωτικά μηχανήματα. Αυτό το άτομο επέλεξα να είμαι εγώ ο ίδιος.

Τι έκανα;

Ακολούθησα τη μέθοδο XDREAM, δηλαδή το μοίρασμα της τράπουλας. Πολλαπλασίασα τον χρόνο και κέρδισα πολλά νομίσματα.

Αντί λοιπόν να φορτώσω ένα μηχάνημα, μοίραζα κάθε φορά τις εκτυπώσεις στα 5 από τα 8 μηχανήματα εναλλάξ.

Ξέρετε τι διαπίστωσα;

Διαπίστωσα ότι υπήρχαν στιγμές που απλά καθόμουν και περίμενα, γιατί τα μηχανήματα τύπωναν και δεν είχα τίποτα να ρυθμίσω.

Οπότε, ξαφνικά βρήκα χρόνο να μπω στον σκοτεινό θάλαμο και να φτιάξω τα χαρτιά για να τα έχω έτοιμα για την επόμενη εκτύπωση. Το έκανα κι αυτό και πάλι είχα κενό χρόνο. Οπότε, πήγα και έφτιαξα τα χημικά για τα μηχανήματα. Με λίγα λόγια, έκανα όλα όσα χρειαζόταν να κάνω σε λιγότερο χρόνο από όσο θα μου έπαιρνε κανονικά. Κι αυτό γιατί επένδυσα σε εξοπλισμό που μου έδινε τη δυνατότητα να αξιοποιήσω κάθε λεπτό που καθόμουν.

Ακούω πολλούς ανθρώπους γύρω μου να διαμαρτύρονται ότι ποτέ δεν τους φτάνει ο χρόνος και να πιστεύουν ότι πρέπει να αφιερώνουν περισσότερη ώρα στο καθετί.

Όμως, ο χρόνος είναι ίδιος για όλους, μην προσπαθείς να τον διαχειριστείς.

Δεν είναι ο χρόνος το χρήμα!

Το χρήμα είναι ο τρόπος που διαχειρίζεσαι το καθημερινό σου πρόγραμμα, πώς και με ποια σειρά δηλαδή κάνεις τα πράγματα.

Είναι σαν να βρίσκεσαι στην κίνηση με το αυτοκίνητο και να προσπαθείς να ελέγξεις τα αυτοκίνητα των άλλων. Αυτό δεν γίνεται. Μόνο το δικό σου όχημα μπορείς να ελέγξεις. Το ίδιο ισχύει και για τον χρόνο.

Τη δεύτερη μέρα του masterCLASS θα σου αποδείξω ότι ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ να βάζεις προτεραιότητες με βάση τι είναι επείγον. Ας περιμένει το επείγον. Σημασία έχει…

Θα σου μάθω τα μυστικά της λιτής παραγωγής που με βοηθούν πάνω απο 10 χρόνια. Ένα μάθημα που δεν έχω μιλήσει ξανά. Νόμισμα με μεγάλη αξία.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και πρόκειται να εξαντληθούν. Πρόλαβε. Έκπτωση για επιπλέον άτομα.

Τα λέμε στην τάξη.

Υ.Γ. Η αίθουσα αυτή την περίοδο αναβαθμίζεται. Νέες καρέκλες, νέο videowall, νέα εμπειρία με ακόμη περισσότερη και πιο χρήσιμη ύλη.

Σε περιμένω!

ΠΡΟΛΑΒΕ θέση παρακάτω.

Φιλικά,
Μάνος