Μάνος Δασκαλάκης

Μου αρέσει να παρακινώ, η αυτοβελτίωση, η αλήθεια και η καλοσύνη.

IMG_2388

Το 2011 βρέθηκα άνεργος και μαζί με την επί 27 χρόνια σύντροφο και σύζυγό μου Εύα Κόννα (1996-2023), ξεκινήσαμε το ταξίδι της επιχειρηματικότητας δημιουργώντας την www.albumake.com.

Η ιδέα μου έφτασε σήμερα να είναι η νούμερο ένα εταιρεία φωτογραφικών αναμνήσεων. Εδράζεται στο Κορωπί και αριθμεί πάνω από 30 εργαζόμενους. Το 2019 δημιούργησα την www.colordrop.gr παρέχοντας μια πλούσια γκάμα εναλλακτικών προτάσεων για διακόσμηση επιχειρήσεων και σπιτιών, διαφήμιση, προβολή και προσωπική χρήση.(ανακαίνιση site – ανοίγει 2023)

Όλη αυτή η εξέλιξη που ξεκίνησε στην κυριολεξία από το μηδέν και την κουζίνα του σπιτιού μας  ήταν αφορμή για να δημιουργηθεί το XDREAM www.manosdaskalakis.com όπου ξεδιπλώνω την καθημερινότητα μου στο Instagram, το Facebook και το YouTube προκειμένου να παρακινηθούν οι άνθρωποι που με ακολουθούν. Να καταλάβουν ότι οτιδήποτε πιστέψουμε επιχειρηματικά, μπορούμε να το έχουμε, αρκεί να ακούσουμε πώς το έκαναν οι άνθρωποι που έχουν πετύχει αυτό που ονειρευόμαστε.

Το βιβλίο μου ΑΦΘΟΝΙΑ με θέμα την χρηματοοικονομική μας ευφυΐα κυκλοφορεί από το 2018 και έχει μέχρι στιγμής παρακινήσει 8.000+ αναγνώστες. Είναι ένα βιβλίο με 10 εργαλεία που μας βοηθούν να αποφύγουμε τα λάθη που κάνει σήμερα ο Έλληνας όσο αφορά τα οικονομικά του και τον πολλαπλασιασμό των εισοδημάτων του. Το βιβλίο ΑΦΘΟΝΙΑ είναι  βιβλίο που μας βγάζει από τα στερεότυπα με τα οποία μας γαλούχησε η οικογένεια και το σχολείο.

Τον Δεκέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε και το δεύτερο βιβλίο μου, το ΕΠΕΙΓΟΝ, με 50+1 συμβουλές για μεγάλα αποτελέσματα. Τα σεμινάρια που διοργανώνουμε στην αίθουσα εκπαίδευσης του XDREAM college  τα έχουν παρακολουθήσει πάνω από 1.000 άνθρωποι σε λιγότερο από 14 μήνες (o covid μας φρέναρε), επαγγελματίες, επιχειρηματίες και άνθρωποι που προσπαθούν να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον. Κύριο θέμα τους οι πωλήσεις, η διοίκηση και η επικοινωνία. Aυτή τη στιγμή διαθέσιμο είναι το πρώτο μάθημα μου στην πλατφόρμα eLearn με θέμα την αναγέννηση.

Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Εύχομαι υγεία και ΑΦΘΟΝΙΑ.

Για ποιον είναι το XDream College, η ΑΦθΟΝΙΑ, το ΕΠΕΙΓΟΝ και τα σεμινάριά μου.

Στα σεμινάρια, συνεργάζομαι με κάθε ελεύθερο επαγγελματία. Κυρίως μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στόχος να αυξήσουμε τις πωλήσεις τους μέσω της αξιοποίησης των ανεκμετάλλευτων μέχρι τώρα ευκαιριών και της προσαρμογής τους στη διαδικασία πωλήσεων, branding, μάρκετινγκ και κοστολόγησης. Στόχος να γίνει πιο αποτελεσματική. Στην πορεία μου, έχω συνεργαστεί με εκατοντάδες φωτογράφους προσφέροντάς τους τη βοήθεια που χρειάζονται. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος της επιτυχίας τους καθώς και της απόλυτης εμπιστοσύνης με την οποία περιβάλλουν τόσο εμένα προσωπικά όσο και την Albumake. Αυτή τη στιγμή, ασχολούμαι με 4 διαφορετικές εμπορικές δραστηριότητες. Εργάζονται περίπου 30 άνθρωποι, παρέχοντας λύσεις fineart προβολής και δημιουργώντας υψηλής αισθητικής κουτιά. Η όλη μου πορεία με οδήγησε στο να γίνω συγγραφέας, διοργανωτής και ομιλητής σεμιναρίων. Κυριότερος σκοπός η παρακίνηση και την ανάπτυξη του εμπορικού τομέα κάθε επιχειρηματία. Από εργαζόμενος ως το 2011, με μοναδικό περιουσιακό στοιχείο τα 25 χρόνια αφοσίωσης σε φωτογραφία και πωλήσεις, κατάφερα, μέσα σε 2 χρόνια, να χτίσω με την Εύα Κόννα την Albumake και, μέσα σε λίγα  χρόνια, να είμαστε η κυρίαρχη εταιρεία στον κλάδο της φωτογραφίας γάμου.»

“Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ.”

Πώς συνέβη όλη αυτή η επιτυχία.
Για περισσότερα από 25 χρόνια, η ζωή μου είναι μια διαπραγμάτευση.

Από 14 ετών έμαθα να συνεργάζομαι με άριστους επαγγελματίες. Αρχικά ως βοηθός και στη συνέχεια ως απαραίτητος συνεργάτης τους. Τόσο παλαιότερα, όταν κεντρική πηγή εισοδήματός μου ήταν η φωτογραφία γάμου ενώ είχα και δεύτερη απασχόληση ως υπεύθυνος μονάδας παραγωγής σε κάποια εταιρεία, όσο και από το 2011, όταν ξεκίνησα να χτίζω την Albumake, μία είναι η προσπάθειά μου: να βοηθώ επιχειρηματίες του κλάδου μου να καταφέρουν ένα πράγμα… να κερδίζουν περισσότερα χρήματα.

Μέχρι το 2018, οι πληροφορίες και η βοήθειά μου ήταν διαθέσιμες μόνο στους πελάτες της Albumake. Δεν ήταν γνωστές στο ευρύ κοινό, δηλαδή εσάς.

Κάπως έτσι, πήρα την απόφαση, το 2019, να ανοίξω την αυλαία και να ξεδιπλώσω τη ζωή μου και όσα με δίδαξαν οι επιλογές μου όλα αυτά τα χρόνια. Σκοπός μου είναι να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες κατά τη διάρκεια του χτισίματος μιας επιχείρησης. Θα σας δώσω πρόσβαση σε ολόκληρη τη ζωή μου. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας τις επιτυχίες και τα λάθη μου, ώστε να μάθετε πιο γρήγορα από εμένα και να μη χάσετε τον χρόνο που έχασα εγώ.

Αξίζει και αξίζετε να αποκτήσετε όλα όσα επιθυμείτε και να χτίσετε τη δική σας ιδανική σκηνή. Η εξειδίκευσή μου είναι το social media μάρκετινγκ. Οι πωλήσεις, ειδικά από τα social media. Το branding, η επιχειρηματικότητα και η οικονομική επιτυχία μιας επιχείρησης. Η Albumake είναι η απόδειξη της επιτυχίας μου. Καταφέραμε, μέσα σε λίγα χρόνια, να χτίσουμε μια τεράστια μεταποιητική μονάδα παραγωγής, με εξαιρετικά δύσκολο έργο και εκατοντάδες μοναδικές δημιουργίες.

Αν έχω μία ικανότητα, αυτή είναι ότι καταφέρνω να διατηρώ όλους τους τομείς της επιχείρησης στο μάξιμουμ της απόδοσής τους, τομείς όπως η προβολή, το διοικητικό προφίλ, η διοίκηση ανθρωπίνων πόρων, η έρευνα και η ανάπτυξη, η παραγωγή, οι νέες τεχνολογίες, η επικοινωνία μεταξύ των τμημάτων, η εξυπηρέτηση πελατών, τα οικονομικά και οι εισπράξεις (με σπουδαιότερους αυτούς της επικοινωνίας και της εξυπηρέτησης πελατών). Όλα αυτά μαζί, συνθέτουν τη δική μου ιδανική σκηνή:

Ευτυχισμένοι άνθρωποι, ανάπτυξη, οικογένεια και χρήματα!

Η πλατφόρμα μου αποτελεί σταθμό για κάθε έναν από εσάς που επιθυμεί εξέλιξη σε όλους αυτούς τους τομείς της ζωής. Μη γελιέστε, η ζωή δεν είναι μόνο το χρήμα. Το XDREAM δεν δημιουργήθηκε μόνο για να αφοσιωθείτε στη δουλειά και το χρήμα και να παραμελήσετε την οικογένειά σας. Αν δουλειά και οικογένεια δεν πάνε μαζί, ο κώδικας XDREAM σπάει. Μπορώ να σας δείξω πώς συνδυάζονται και να σας αποδείξω ότι γίνεται. Ως σύζυγος και πατέρας δημιούργησα και προσπαθώ καθημερινά να διατηρήσω μια οικογένεια με σκοπό, στόχους και επιτυχίες.

Μπείτε στο blog μου και δείτε βίντεο μου στο YouTube. Θα χαρώ να γίνουμε όλοι μαζί μια μεγάλη παρέα.

Γιατί θέλω να αποκτήσετε χρήματα.
Γιατί γνωρίζω πολύ καλά, πως αν σας βοηθήσω, θα με βοηθήσετε και εσείς.

Το κύριο χάρισμά μου είναι να παρακινώ. Παροτρύνω τους πελάτες μου και όσους με εμπιστεύονται να φέρουν εις πέρας το οικονομικό καθήκον τους. Να ξεχάσουν τους ξεπερασμένους και ανεφάρμοστους μύθους της μεσαίας τάξης. Να πετύχουν πραγματική ελευθερία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Οι απόψεις μου για την ηγεσία, την οικονομία, την απασχόληση, τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ βασίζονται πάνω απ’ όλα στη λογική και είναι καινοτόμες και πρωτοποριακές.

Χωρίς να έχω σπουδάσει οικονομικά καταφέρνω από το Λύκειο μέχρι σήμερα να απογειώνω κάθε εμπορική δραστηριότητα που αναλαμβάνω. Σίγουρα, αυτό δεν είναι τυχαίο!

Ακολουθήστε με στο Instagram και στο Youtube για να ανακαλύψετε σε τι μπορώ να σας βοηθήσω τόσο ο ίδιος όσο και τα βιβλία μου, Αφθονία και Επείγον.

Το μεγάλο σχολείο η Albumake.

Η Albumake άλλαξε τα δεδομένα στον φωτογραφικό κλάδο. Πρώην φωτογράφοι γάμου, τόσο εγώ όσο και η Εύα Κόννα, ξοδέψαμε πάνω από 20 χρόνια, φωτογραφίζοντας, αλλά και συνεργαζόμενοι με πολλούς φωτογράφους γάμου. H Albumake έχει καταφέρει να κυριαρχήσει στην ελληνική αγορά. Προσφέρει στον φωτογράφο γάμου value for money products. Δημιουργεί ένα ασφαλές πεδίο συνεργασίας προκειμένου οι φωτογράφοι να μη ρισκάρουν την υποδοχή τους, την ικανοποίηση των πελατών τους, αλλά και τη διεύρυνση του πελατολογίου τους.

«Αν δεν ελέγχεις εσύ ο ίδιος το περιβάλλον σου, κάποιος άλλος θα το ελέγχει για σένα.»

Albumake, είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Μεγαλώνει κάθε χρόνο. Δημιουργεί καινοτομίες. Παρέχει ένα πολύπλευρο στυλ. Σύγχρονη αισθητική για να καλύψει τις ανάγκες τόσο των νεόνυμφων όσο και των φωτογράφων. Η επιτυχία της βασίζεται στην απογείωση της κουλτούρας της τέχνης και στον παραμερισμό των προϊόντων commodity που δίχασαν τον φωτογραφικό κλάδο και ακρωτηρίασαν εκατοντάδες φωτογράφους. Όσοι έχουν ακολουθήσει την Albumake από την αρχή της δημιουργίας της, δεν έχασαν τίποτα όλα αυτά τα χρόνια. Βγήκαν κερδισμένοι καθώς το brand τους γιγαντώθηκε.

Η Albumake συνεχίζει να δημιουργεί το δικό της group φωτογράφων με διακριτικό τίτλο «a better way to remember», καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών αναγκών κουλτούρας και τέχνης.

Καλώς ήλθατε!