Ποια είναι η αρχική αντίδραση των ανθρώπων όταν συζητούν για χρήματα;

Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία ή τα λεφτά βελτιώνουν την ευτυχία;
Η εμπειρία μου έχει δείξει ότι, όταν οι άνθρωποι συζητούν για τα χρήματα, αντιδρούν με έναν από τους δύο παρακάτω τρόπους:
Από τη θέση της έλλειψης.
Από τη θέση της αφθονίας.
Οι άνθρωποι που αντιδρούν σε θέματα χρημάτων από τη θέση της έλλειψης, νιώθουν εκνευρισμό και λένε πράγματα του τύπου, “Δεν μπορώ να το αντέξω” ή “Τζάμπα λεφτά” ή “Δεν το χρειάζομαι αυτό” , “Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία” .
Ενώ, όταν οι άνθρωποι αντιδρούν στο θέμα των χρημάτων από τη θέση της αφθονίας, έχουν αυτοπεποίθηση και λένε πράγματα όπως, “Τα χρήματα δεν είναι εμπόδιο” ή “Θα βρω έναν τρόπο να το αντέξω” κλπ.
Έτσι λοιπόν προκύπτουν δύο θέματα σχετικά με τα χρήματα:
Τα χρήματα δεν είναι αρκετά.
Οι περισσότεροι άνθρωποι προέρχονται από οικογένειες όπου το πρόβλημα αυτό είναι υπαρκτό – και είναι ένα σύνηθες πρόβλημα για πολλούς. Οι γονείς πολλών από εμάς ζούσαν με έναν απλό μισθό, μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, με αποτέλεσμα ως παιδιά να βιώνουν αυτό το μόνιμο άγχος για τα οικονομικά ζητήματα.
Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η συνεχής ανησυχία δημιουργεί όλο και μεγαλύτερα προβλήματα. Για παράδειγμα, όταν προσπαθεί κάποιος να αποκτήσει περισσότερη ασφάλεια, δημιουργεί και περισσότερες ελλείψεις, γιατί από κάπου πρέπει να εξοικονομήσει. Αναγκαστικά περιορίζει τα έξοδά του, και άρα περιορίζεται. Κι ενώ θα έπρεπε να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες και να κάνει τις κατάλληλες επενδύσεις για να βάλει τα χρήματά του να δουλεύουν για αυτόν, καταλήγει να πιστεύει ότι μια υπαλληλική θέση ή, ακόμα χειρότερα, η σύνταξη είναι “ασφάλεια”.
Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αναπτύξουμε μια νοοτροπία αφθονίας.
Τα χρήματα είναι πάρα πολλά.
Οι περισσότεροι άνθρωποι που γνωρίζω πάντως – σίγουρα κι εσείς – δεν αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους ζήτημα.
Κι όμως, οι πλούσιοι, μπορεί να νομίζουμε ότι δεν έχουν προβλήματα, αλλά έχουν. Απλά είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που αντιμετωπίζουν οι φτωχοί – και μάλιστα κάποια από αυτά είναι ιδιαίτερα δύσκολα.
Για παράδειγμα, όταν κάποιος έχει πολλά χρήματα, είναι πιο περίπλοκος ο τρόπος που πρέπει να τα διαχειριστεί. Βλέπετε, οι φτωχοί και όσοι ανήκουν στη μεσαία τάξη έχουν συνήθως λογαριασμό ταμιευτηρίου. Οι πλούσιοι, από την άλλη πλευρά, πρέπει να βρουν πολλά και διαφορετικά μέρη για να τοποθετήσουν τα χρήματά τους, γιατί είναι τόσα πολλά που θα ήταν απερίσκεπτο να είναι όλα σε ένα μέρος. Έτσι, πρέπει να αποκτήσουν τις γνώσεις που απαιτούνται για τη διαχείρισή τους και στη συνέχεια να βρουν συμβούλους που να μπορούν να τους βοηθήσουν να εκτελέσουν το σχέδιό τους. Άρα, το κοινό στοιχείο είναι ότι τόσο οι πλούσιοι όσο και οι φτωχοί και η μεσαία τάξη πρέπει να προσαρμόσουν τη νοοτροπία τους ανάλογα με το πόσα έχουν.
Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που, ξεκινώντας από το μηδέν, κατάφερα να πετύχω πολλά είναι ότι σταμάτησα να σκέφτομαι από τη θέση της έλλειψης και υιοθέτησα τη νοοτροπία της ΑΦΘΟΝΙΑΣ.
Και το ίδιο συμβουλεύω κι εσάς να κάνετε: Κάθε φορά που έχετε να ασχοληθείτε με τα χρήματα, ρωτήστε τον εαυτό σας: Ποιο από τα δύο είδη προβλημάτων σε σχέση με το χρήμα θέλω για τον εαυτό μου; Το να μην έχω αρκετά και να περιορίζομαι ή να έχω τόσα πολλά που να προβληματίζομαι πώς θα τα διαχειριστώ;
Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε τις σωστές επιλογές. Γιατί, αν θέλετε να δημιουργήσετε ευημερία και πλούτο, αυτό που χρειάζεστε είναι περιουσιακά στοιχεία. Να θυμάστε πάντα ότι, όταν τα περιουσιακά σας στοιχεία δημιουργούν αρκετά έσοδα για να καλύψουν τα έξοδά σας, είστε πλούσιοι, ακόμα κι αν δεν είστε ακόμη πλούσιοι. Και το να δημιουργήσουν περιουσιακά στοιχεία είναι κάτι που όλοι μπορούν να το κάνουν.
Επομένως, αν σας ενδιαφέρει να μάθετε πώς μπορείτε να επενδύσετε σε περιουσιακά στοιχεία που παράγουν ταμειακές ροές, θα σας πρότεινα να παρακολουθήσετε αυτήν εδώ την εκπομπή στο YouTube.
Οι πλούσιοι αποκτούν περιουσιακά στοιχεία.
Οι φτωχοί και η μεσαία τάξη αποκτούν υποχρεώσεις που πιστεύουν ότι είναι περιουσιακά στοιχεία.
Κάντε κλικ στον σύνδεσμο και μάθετε έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας.