Πώς χτίζουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας;

Manos Daskalakis

Εκτός από το να τον στείλεις στον αγύριστο, καλό θα ήταν να υπάρχει στη φαρέτρα σου και ένα οπλοστάσιο για να μην βρεθείς μόνος να αρμενίζεις.

Η αντιμετώπιση δύσκολων ή κακών πελατών μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά είναι ουσιαστικό μέρος κάθε σχέσης με τους πελάτες.

Προτού λοιπόν εκνευριστείς, ακολούθησε αυτά τα βήματα:

1. Μείνε ήρεμος και επαγγελματίας: Είναι σημαντικό να διατηρείς επαγγελματική συμπεριφορά ακόμα και όταν αντιμετωπίζεις δύσκολους πελάτες. Πάρε μια βαθιά ανάσα και μείνε ήρεμος.

2. Άκου ενεργά: Η ακρόαση είναι μια κρίσιμη δεξιότητα όταν αντιμετωπίζεις αναστατωμένους πελάτες. Φρόντισε να ακούς ενεργά τα παράπονα και τις ανησυχίες τους και να δείχνεις ότι κατανοείς τη θέση τους.

3. Αν φταις, ζήτα συγγνώμη: Ακόμα κι αν ο πελάτης κάνει λάθος, είναι σημαντικό να ζητήσεις συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία ή απογοήτευση μπορεί να βίωσε. Το να δείξεις στον πελάτη ότι λαμβάνεις σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες του μπορεί να βοηθήσει στην εκτόνωση της κατάστασης.

4. Πρόσφερε μια λύση: Αφού κατανοήσεις τις ανησυχίες του, πρόσφερε μια λύση που να αντιμετωπίζει το πρόβλημά του. Να είσαι προνοητικό άτομο και να εργάζεσαι για να επιλύσεις το πρόβλημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

5. Βάλε όρια: Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι, ενώ πρέπει να σέβεσαι τον πελάτη, είσαι και επαγγελματίας. Έχεις το δικαίωμα να βάλεις όρια. Εάν ένας πελάτης είναι καταχρηστικός ή ασεβής, είναι εντάξει να απαντήσεις ήρεμα και να τον ενημερώσεις ότι η συμπεριφορά του δεν είναι αποδεκτή.

Να θυμάσαι ότι η αντιμετώπιση των δύσκολων πελατών δεν είναι ποτέ εύκολη, αλλά με υπομονή, ενσυναίσθηση και νοοτροπία εστιασμένη στη λύση, μπορείς να μετατρέψεις μια αρνητική εμπειρία σε θετική.

Το σημείο που θα σε κάνει να διώξεις έναν πελάτη ή να τον αντιμετωπίσεις, εξαρτάται ξεκάθαρα από τον σκοπό σου και το πού θέλεις να φτάσεις.

Όποιος θέλει να φτάσει ψηλά, πρέπει να βγάζει άκρη και με τέτοιες καταστάσεις.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και πρόκειται να εξαντληθούν. Πρόλαβε. Έκπτωση για επιπλέον άτομα.

Τα λέμε στην τάξη.

Υ.Γ. Η αίθουσα αυτή την περίοδο αναβαθμίζεται. Νέες καρέκλες, νέο videowall, νέα εμπειρία με ακόμη περισσότερη και πιο χρήσιμη ύλη.

Σε περιμένω!

ΠΡΟΛΑΒΕ θέση παρακάτω.

Με εκτίμηση,
Μάνος