Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι για να δημιουργήσετε χρήματα, πρέπει πρώτα να το πάρετε απόφαση;

Σε πρόσφατη έρευνα που έκανα στο instagram ανάμεσα σε 100 ανθρώπους, στην ερώτηση: “αν τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία”, το 67% απάντησε ΟΧΙ, ενώ μόνο το 33% απάντησε ΝΑΙ. Αλλάζοντας την ερώτηση σε: “αν η ανταλλαγή των χρημάτων αγοράζει την ευτυχία”, οι ίδιοι άνθρωποι απάντησαν 50% ΝΑΙ και 50% ΟΧΙ. Αυτό που καταλαβαίνουμε από την παραπάνω σύγκριση, είναι οτι οι άνθρωποι είμαστε προγραμματισμένοι με λάθος νοοτροπία και άποψη, για το τι ακριβώς είναι τα χρήματα και τι μπορούν να κάνουν. Αλλάζοντας την ερώτηση, παρατηρήθηκε μια αδικαιολόγητη αύξηση του ποσοστού με αποτέλεσμα να συμπεράνω οτι οι άνθρωποι χρειαζόμαστε ουσιαστικές πληροφορίες για να απαλλαγούμε από το ταμπού της κοινωνίας.

Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι σκέφτονται λανθασµένα, πιστεύοντας ότι είναι µάλλον απίθανο να καταφέρουν να αποκτήσουν πολλά χρήµατα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσµα, όταν αυξάνουν το εισόδηµά τους σε ένα σηµείο που θεωρούν πως είναι αρκετό, εφησυχάζουν και στρέφουν την προσοχή τους στο πώς θα διαφυλάξουν όσα έχουν αποκτήσει. Όσο το εισόδηµά σας είναι περιορισμένο τελικά θα εξαρτάται µόνο από έναν άνθρωπο και το ρίσκο θα είναι τεράστιο. Για μένα, λοιπόν, ευημερία είναι να µη φοβάστε µήπως πέσετε σε οικονοµική δυσπραγία, εσείς και η οικογένειά σας. 

Όµως τελικά, τι είναι ευηµερία και γιατί πρέπει να µάθετε να την διεκδικείτε;

Ευηµερία είναι η κατάσταση στην οποία κάποιος έχει µια πολύ άνετη και καλή ζωή και γενικά βρίσκεται σε ακµή και όχι σε παρακµή.

Η λέξη προέρχεται από τις λέξεις ευ, που σηµαίνει καλός, και ηµέρα, δηλαδή αναφέρεται σε αυτόν που έχει καλές ηµέρες, δηλαδή περνάει καλά. Συνώνυµα της ευηµερίας είναι η ευµάρεια και η ευζωία. Ευηµερία κατά την άποψή μου είναι η κατάσταση στην οποία ό,τι κι αν συµβεί, όσο µεγάλο κι αν είναι το µέγεθος της αποτυχίας, δεν είναι ικανό να βυθίσει την οικογένεια στην απόλυτη δυστυχία. Πιστεύω πως μόνη η κατανάλωση αγαθών, δεν είναι το κύριο κίνητρο για τη δηµιουργία πλούτου. Η ευηµερία και, ουσιαστικά, η ελευθερία, είναι οι πυξίδες που δείχνουν τον δρόµο.

Το πιο σηµαντικό είναι να αναλύσουµε πώς τα χρήµατα οδηγούν στην ευηµερία. Αναµφισβήτητα ο όρος ευηµερία αναφέρεται στη βελτίωση των συνθηκών και των όρων ζωής του ατόµου. Αυτό εξαρτάται από τα χρήµατα που κερδίζει, δηλαδή από το εισόδηµα που έχει, και µπορεί να µετρηθεί µε διάφορους δείκτες.

Υπάρχουν 3 επίπεδα στα οποία µπορεί να διαχωρίσει κανείς την ποιότητα της ευηµερίας:

– Α’ επίπεδο: Για πολλούς, επιτυγχάνεται απλά µε την κάλυψη κάποιων βασικών αναγκών, όπως το φαγητό, η στέγη, ο ρουχισµός κτλ., για όλα τα µέλη της κοινωνίας.

– Β’ επίπεδο: Σε άλλες περιπτώσεις, για να θεωρήσει ένας άνθρωπος ότι η οικονοµία του βρίσκεται σε περίοδο ευηµερίας, πρέπει να υπάρχει και κάτι παραπάνω από τα βασικά, όπως καλύτερη ζωή, καλύτερο αυτοκίνητο, καλύτερες διακοπές, καλύτερες συναναστροφές, καλύτερο σπίτι, καλύτερη περιοχή κατοικίας, λιγότερες ώρες απασχόλησης και πολλά άλλα.

– Γ’ επίπεδο: Αυτό είναι που εγώ αποκαλώ Freedom. Σε αυτό το επίπεδο, ο άνθρωπος έχει όλα τα παραπάνω σε αφθονία, αλλά το κυριότερο είναι πως έχει καταφέρει να χτίσει έναν µηχανισµό που παράγει χρήµα, ούτως ώστε να µην φοβάται τις αντιξοότητες που πιθανόν να οδηγήσουν σε κάποιες απώλειες. Για να µπορέσετε να φτάσετε σε αυτό το επίπεδο, το πρώτο που απαιτείται είναι να αναγνωρίσετε ότι υπάρχει και ότι είναι εφικτό. Τη στιγµή που θα πείτε πως το αυτοκίνητό σας είναι µια χαρά, οι ολιγοήµερες διακοπές σας επαρκούν, σας αρέσει όπως ζείτε και δεν θέλετε περισσότερα, αποτυγχάνετε να ανεβείτε σε αυτό το επίπεδο.

Ξέρω πως αναρωτιέστε αυτή τη στιγµή, «Και γιατί είναι πρόβληµα να επαναπαυθεί κάποιος στο Α’ ή Β’ επίπεδο;»

Είναι πρόβληµα γιατί, πολύ απλά, στα πρώτα 2 επίπεδα δεν υπάρχει Freedom, δηλαδή ελευθερία, αλλά φόβος. Είναι επισφαλή επίπεδα. Όπου, είστε αναγκασµένοι να εργάζεστε σκληρά γιατί φοβάστε πως, αν δεν το κάνετε, θα χάσετε πολλά από όσα έχετε αγωνιστεί να αποκτήσετε. Εργάζεστε τόσο σκληρά που φτάνετε σε σηµείο να περνούν όλα από τα χέρια σας, αδυνατείτε να εντοπίσετε εναλλακτικές, δεν µπορείτε να εµπιστευθείτε κανέναν δίπλα σας. Όµως, δεν φαντάζεστε πόσο ολέθριες µπορούν να είναι οι συνέπειες, αν τυχόν προκύψει κάποιο πρόβληµα υγείας που θα σας κρατήσει µακριά από τη δουλειά, έστω και για λίγο.

Πάρτε το απόφαση! Αναθεωρείστε την κατάσταση στην οποία θέλετε να φτάσετε! Ξεφύγετε από τα στενά όρια που σας περιορίζουν. Το µόνο που δεν πρέπει να κάνετε είναι να πιστέψετε πως δεν µπορείτε να τα καταφέρετε µε τη δουλειά σας. Πάρτε την απόφαση να γίνετε πλούσιοι σε όλα! Πάρτε την απόφαση να ξεφύγετε από τη µετριότητα και να αποφύγετε τις παγίδες που στήνουν όσοι προσπαθούν να σας κρατούν καθηλωµένους. Μην παραµυθιάζεστε µε έωλες ιδιοκτησίες και υποσχέσεις.

Η μέθοδος XDream είναι ουσιαστικά να θυσιάσετε όσα, λανθασµένα, έχετε µάθει µέχρι τώρα από πληροφορίες που δεν αξιολογήθηκαν σωστά (και πρέπει να µάθετε να τις αξιολογείτε) και να χάσετε τις ιδέες της µέτριας κοινωνίας µας, αποκτώντας τη νοοτροπία του επιτυχηµένου επιχειρηµατία. Είναι εύκολο να φτάσεις στην ευηµερία, αλλά όχι µε λάθος νοοτροπία. Υπάρχουν τόσα διαθέσιµα χρήµατα στον πλανήτη και τόσα εργαλεία! Αλλά όσο παραµένετε κλεισµένοι στο κέλυφος µιας µέτριας κοινωνίας, δεν θα τα ανακαλύψετε.

Το πρώτο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσετε την μέθοδο XDream!